Передплата 2024 «Добра кухня»

Після безрезультатного саміту в Ханої у КНДР стратили дипломатів, – ЗМІ

  • 31.05.2019, 10:32
  • 600

Спецпредставник Держради КНДР з політики щодо США Кім Хьок Чхоль був страчений в березні після безрезультатної зустрічі президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина.

Як повідомляє «Сегодня», з таким твердженням в п'ятницю виступила консервативна південнокорейська газета «Чосон ільбо», пославшись на джерела в КНДР.

За її даними, молодша сестра лідера КНДР Кім Чен Ина перший заступник відділу пропаганди і агітації Ц К Трудової партії Кореї (ТПК) Кім Й О Чжон поміщена під домашній арешт у покарання за невдачу зустрічі з Трампом. Кім Йо Чжон супроводжувала свого брата в поїздці в Ханой.

За відомостями газети, також були розстріляні чотири представники МЗС КНДР, які брали участь в підготовці саміту в Ханої. Всіх страчених звинуватили в шпигунстві на користь США.

Як стверджує газета, після невдалого саміту зміщений також зі своєї посади один з наближених Кім Чен Ина — заступник голови ЦК ТПК, завідувач відділом Єдиного фронту Кім Йон Чхоль, який був головним відповідальним за переговори із США. За даними джерел «Чосон ільбо», що він відправлений на примусову працю та ідеологічне перевиховання в провінцію Чагандо на півночі КНДР.

Ще кілька учасників саміту, в тому числі перекладач Кім Чен Ина, за цими даними, також відправлені до виправних таборів.

Схожі новини