Передплата 2024 «Добра кухня»

У два роки навчилася читати… по Біблії, а в три вже знала усіх її головних героїв!

Ім’я Ренати Кравчук із села Лище Луцького району стало відоме на всю Україну. Її назвали наймолодшим знавцем Біблії!

Адже у свої шість рочків дитя не лише знає на пам’ять біблійні притчі, а й розуміє усі події, описані у Книзі Книг, називає головних Її героїв, а також згадані у Ній назви річок, міст, гір та пустель.

Рената — старша донечка в сім’ї Олександра та Лізи Кравчуків. Мама дівчинки зізнається:
— Ми з чоловіком ще до весілля вирішили, що наших дітей будемо виховувати по Біблії. І з трьох місяців я почала її читати Ренатці. Всього по кілька хвилин у день. Пізніше ми побачили, що дитина гарно запам’ятовує героїв мультиків, що це є мама, а це — тато. Значить, подумали, може вивчити, що то Бог, а то ангел. Для неї це виявилося легко. По Біблії вона вивчила букви, а у два з половиною року сама по ній почала читати. У три донечка вже знала головних її героїв і могла відповісти на багато запитань, ми це навіть відзняли на відео. Сьогодні Біблія — її улюблена книга.

Рената показує свою Біблію для дітей. Сьогодні вона із задоволенням читає її своїй меншій сестричці Моніці, якій лише два рочки. Хоч у її кімнаті є безліч казок, у тому числі про Попелюшку, та найперше рука тягнеться саме до Книги книг.

— Для чого людям треба знати Біблію? — запитую у дівчинки.

— Вона розказує, як правильно жити, як бути добрим, нікого не ображати, робити людей навколо себе щасливими, — відповідає Рината. — А якщо зробив прикрість — вибачатися.

Рената — дуже цікава, різносторонньо розвинута, весела дитина. Вона захоплюється малюванням та балетом, гарно співає та декламує вірші, придумує сценки. А як зворушливо дитя розповідає притчу про Воскресіння Христа — аж мурашки біжать по тілу. Не випадково її знання, дитяча безпосередність та щирість вразила навіть ведучих шоу «Крутіше всіх!», що транслюється на одному з телеканалів.

Організатори програми запросили дівчинку у студію, аби всій Україні показати її любов і розуміння Бога. І назвали Ренату Кравчук наймолодшим знавцем Біблії.
Мама готує вечерю. Ренатка, перш ніж сісти за стіл, у молитві складає рученята й так щиро-щиро говорить Господу подяку. За нею підтакує маленька Моніка. Відчувається, що Бог не на словах присутній у їхній сім’ї.

Схожі новини