Передплата 2024 ВЗ

"Скандал зі серверами використали, щоб відволікти увагу від провалу на переговорах з МВФ", - Віктор Уколов

Медійний скандал навколо моніторів і серверів з ситуаційної кімнати було інспіровано з метою відволікти провал президента і його команди на переговорах з Міжнародним валютним фондом.

Таку думку на телеканалі «Прямий» висловив політтехнолог Віктор Уколов.

«Перше, що вражає в цій ситуації — чому 8 днів новообраний президент жодного разу не бував в ситуаційній кімнаті? Послухайте, це місце, куди сходиться інформація через монітори з СБУ, Міністерства оборони, з інших відомств. І там приймаються найважливіші рішення. Тобто Зеленський тільки зараз, точніше, його команда навіть, а не він сам, поцікавилися, що відбувається у ситуаційному центрі? Це перше питання.

Друге питання. Чому через 8 днів, власне, саме зараз обрано час, щоб про це проголосити. Припустимо, вони про це знають з першого дня, але вирішили сказати тільки зараз. Бо ми тільки зараз про це дізнались. А причина може бути якраз несподівана. Справа в тому, що провалилися переговори з Міжнародним валютним фондом, за який відповідає Олександр Данилюк, призначений секретарем Ради національної безпеки. Я вам нагадаю, що Олександр Данилюк був міністром і відповідав в попередньому уряді, за попередньої влади за відносини з Фондом. Так він і залишився відповідальним за відносини з Фондом і тепер.

Фонд заявив, місія його, що вони ставлять на паузу відносини з Україною до завершення парламентських виборів і формування нового уряду", — заявив Уколов.

Він також нагадав, що вчора голова Національного банку сказав, що лише за один місяць резерв золотовалютні НБУ зменшилися на 1,3 мільярда доларів, а ще 5 мільярдів Україні треба віддати боргів цього року.

«Так ось, на фоні цього провалу необхідно було відволікти увагу на щось таке неймовірне, щоб не говорили про Міжнародний валютний фонд», — підсумував експерт.

Схожі новини