Передплата 2024 ВЗ

Сергій Лещенко несподівано припустив, що вибори в Раду можуть перенести

Команда президента України Володимира Зеленського може бути зацікавлена в перенесенні дати позачергових виборів до Верховної Ради на вересень

Про це повідомляє Обозреватель з посиланням на особистий Telegram-канал народного депутата України Сергія Лещенка. Парламентар зазначив, що ідея розпуску ВР може наштовхнутися на новий опір, оскільки для організації виборів треба внести поправки до бюджету.

«І якщо Рада не проголосує за них у цей четвер [30 травня], то проведення виборів перенесеться на невизначений час, мінімум — на 10 днів», — написав нардеп.

Так, президенту треба буде підписати новий указ, яким перенести дату голосування з 21 липня на пізніший термін.

«Так робив президент Ющенко в 2007 році, коли зіткнувся із саботажем дострокових виборів із боку Партії регіонів», — нагадав Лещенко.

Він пояснив, що перенесення виборів на першу неділю вересня може зіграти на руку главі країни, бо тоді «в міста повернуться молоді виборці — електорат Зеленського, який другу половину літа воліє проводити на відпочинку».

Лещенко додав, що вибори на початку вересня можуть бути негласним компромісом для всіх.

«Молоді проекти Вакарчука і Гройсмана отримають додаткові півтора місяці для розбігу. Зеленський розпуском Ради вже показав виборцю свою рішучість покінчити зі старими елітами. Перенесення виборів на вересень люди сприймуть як „Зеленський хоче, а бариги не дають“. Вибори у вересні, а не в липні або серпні, будуть вигідні всім учасникам процесу, крім мажоритарників, які скупили свої округи й отримають гарантований результат саме влітку», — підсумував народний депутат.

Схожі новини