Передплата 2024 «Добрий господар»

Луцькі дороги залатали... квітами

Щоб чиновники про обіцяний ремонт не забули.

На проїжджій частині двох луцьких вулиць, Набережної та Заньковецької, з'явилася незвична розмітка. Точніше — мітки, якими волонтери позначили ями на дорогах. Там, де зяяли здоровенні вибоїни, тепер клумби квітнуть.

Зачекавшись обіцяного дорожнього ремонту, активісти самі за інструмент взялися. Тільки ями не асфальтом, а ґрунтовою сумішшю «латали». Засипавши вибоїни землею, висадили на ямкових клумбах рослинні композиції. Квітників з півсотні вийшло.

Поки волонтери поралися посеред дороги, водії чемно об'їжджали «земляну розмітку». А дехто, зупинившись, щедро поливав дорожників «злими і нетихими», нахвалюючи «квітникарів» за небайдужість та креативну акцію.

«Ми намагалися привернути увагу влади до проблеми аварій, які стаються через неякісний стан доріг», — заявив громадський активіст Володимир Бут-Гусаїм.

Каже, у мерії на сигнал вже відреагували.

«Радник міського голови повідомив, що тендер на ремонтні роботи на Набережній уже завершився, наступного тижня там розпочнеться ремонт», — озвучив реакцію міської влади волонтер.

На фото: Коментатори до фотопостів про «ремонтно-квіткову» акцію запропонували розширити її географію, додавши назви вулиць, де з дорогами теж катастрофа.

Схожі новини