Передплата 2024 ВЗ

Управління «Межигір’ям» довірили екс-помічнику Мураєва

  • 29.05.2019, 18:53
  • 523

Через півроку проведення конкурсу арештованій резиденції президента-втікача Віктора Януковича «Межигір'я» обрали управителя.

Відповідне рішення ухвалив тендерний комітет Агентства з розшуку та менеджменту активів на засіданні у середу, пише УП.

Переможцем конкурсу стала маловідома ТОВ «Скомпані».

Його конкурентами були громадська організація «Національний парк України «Межигір'я» — активісти, які керують резиденцією з моменту втечі Януковича, та приватний підприємець «Гаянський Геннадій Григорович», який у Facebook називає себе журналістом.

«Скомпані» створена у 2015 році зі статутним капіталом у мільйон гривень. Фірма зареєстрована у квартирі столичного будинку, вид діяльності — «управління фінансовими ринками».

Директор фірми — 32-річний Олексій Вороненко. Він був помічником позафракційного нардепа Євгенія Мураєва, екс-члена партії «Опозиційний блок». Наразі ім'я Вороненка вже не значиться серед помічників народного обранця, однак ця інформація зберіглась у кеші сторінки — до кінця 2017 року чоловік був серед тих, хто допомагав Мураєву на платній основі.

Водночас, з грудня 2018 року Вороненко періодично публікує у Facebook пости з негативною оцінкою Мураєва. Він називає депутата «балаболом», «зрадником» і «агентом СБУ», пише, що обранець «кинув свої прибічників».

У 2014 році Вороненко балотувався до Верховної Ради як самовисуванець.

Власники «Скомпані» — Сергій Коренєв і Костянтин Заграничний.

Як повідомляє журналістка-розслідувачка Наталія Седлецька, фірма-переможець не має відповідного досвіду управління.

«Із схожих проектів компанії її представники назвали управління приміщеннями Укрпошти. Залучена консультантка повідомила, що працювала маркетологом в ресторанах», — зазначила журналістка.

Денис Тарахкотелик, лідер активістів, які управляють «Межигір'ям» з 2014 року, сказав УП, що не виключає оскарження результатів конкурсу, але «потрібно почути, чи згодне суспільство».

Схожі новини