Передплата 2024 ВЗ

Спеціалізована антикорупційна прокуратура знову скерувала подання на нардепа Дубневича

  • 29.05.2019, 14:53
  • 590

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вчергове скерувала до генерального прокурора Юрія Луценка подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Ярослава Дубневича у кримінальному провадженні про заволодіння понад 93 млн грн філії ПАТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє «Слово і Діло» із посиланням на джерело у САП.

За його словами, подання на Дубневича генпрокурор отримав ще минулого тижня, проте відповіді наразі ще немає.

Як відомо, на думку слідства, нардеп Дубневич імовірно є організатором схеми привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ УЗ при поставці товарів за завищеними цінами в 2015—2017 роках.

За даними детективів, будучи головою комітету Верховної ради з питань транспорту, він нібито організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів підприємства УЗ в порушення законної процедури, за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі, як вважає слідство, нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств — ТОВ «Арго» та ТОВ «Корпорація КРТ», що спричинило завдання збитків на суму 93,28 млн грн.

Перше подання САП було скероване наприкінці 2018-початку 2019 років. Його Генпрокуратура повернула. Друга спроба САП відбулася у лютому 2019 року, проте ГПУ теж повернула документ на доопрацювання.

Схожі новини