Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Адміністрації президента офіційно підтвердили візит Зеленського на Львівщину

  • 29.05.2019, 13:32
  • 694

Президент України Володимир Зеленський поїде сьогодні, 29 травня, поїде на шахту «Лісова» державної компанії «Львіввугілля», на якій в результаті обвалу породи загинули два шахтарі.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу президента.

«Сьогодні відбудеться робоча поїздка президента України Володимира Зеленського на шахту „Лісова“ в селі Селець Сокальського району Львівської області, де вночі сталася аварія, в результаті якої загинули люди», — повідомили у прес-службі президента.

У свою чергу Міністерство внутрішніх справ України повідомило на сторінці в Фейсбук, що поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі двох гірників на шахті «Лісова».

«Сьогодні, 29 травня, близько 4.00 годин в поліцію надійшло повідомлення про те, що на шахті „Лісова“ в Сокальському районі стався обвал породи, в результаті чого під завалом опинилися двоє гірників. Під час проведення рятувальної операції на поверхню їх підняли без ознак життя», — сказано в повідомленні поліції.

Особи загиблих встановлено. Ними виявилися двоє жителів Сокальського району 1971 по 1997 років народження.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч.2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3-х років.

Схожі новини