Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Перука і сукня — з будівельного матеріалу

На Всеукраїнському фестивалі молодих дизайнерів львівські студентки посіли перше місце.

На Х І Всеукраїнському фестивалі молодих дизайнерів зачіски та стилю, що відбувся у Києві, студентки ІV курсу Львівської філії Київського університету культури Тетяна Володько та Юлія Блажко отримали перемогу. За словами керівника проекту доцента кафедри дизайну Любові Букавин, це вже не перша перемога львів’янок.


Загалом участь у фестивалі перукарського мистецтва взяли понад 200 конкурсантів — з Одеси, Харкова, Києва, Миколаєва, Дніпра, Білої Церкви… Свої роботи представляли не лише студенти вищих навчальних закладів, а й коледжів та курсів перукарського мистецтва.

— Ми посіли перше місце у номінації «Арт-перука», — розповіла журналістові «ВЗ» Любов Букавин. — Умовою цієї номінації є виготовлення перуки та одягу з альтернативних матеріалів, креативність автора і бачення перуки ХХІ століття. У роботі дозволялося використовувати пластик, тканини, елементи з металу. Тобто перука мала бути не зі штучного чи натурального волосся і не з канікалону, а з альтернативу.

— А що це за такий альтернативний матеріал?

— За основу ми обрали будівельні матеріали. У нашому випадку це був тепловідбивний екран — фольга. Він срібного кольору. Щоб його пофарбувати, придбали три балончики лаку для фарбування автомобіля, а також гарячий клей.

Студенти під керівництвом Любові Герасимівни разом з викладачем з одягу Олени Сірої мудрували і чаклували над тими матеріалами близько місяця, бо ж локони на перуці мали виглядати, як справжні. Спочатку зробили монтюр — основу перуки, на який кріпили локони з фольги. Ще додавали гофрований папір — такий, як кладуть у коробки з цукерками. Одяг також виготовили з цих будівельних матеріалів. Викладач зі спецмалюнку Роксолана Любицька підказувала ідеї з добирання кольорів.

— Де ви брали кошти на виготовлення перуки і сукні?

— Робили усе за свої кошти, але це не такі вже занадто затратні матеріали. Загалом на виготовлення і фарбування сукні і перуки пішло близько 500 гривень.

— Що передбачає перемога?

— Окрім диплома переможців, дівчата отримали набори професійної косметики для догляду за волоссям, а також сертифікат на триденне безкоштовне навчання з фарбування волосся, що відбудеться в Одесі.

Схожі новини