Передплата 2024 «Добрий господар»

Ганущин залишається. Його звіт затвердили з другої спроби (оновлено)

Голова Львівської облради Олександр Ганущин прозвітував про роботу обласної ради у 2018 році. Депутати не затвердили звіт, однак питання про звільнення О.Ганущина не постало

Показово, що під час розгляду цього питання перший заступник голови облради Андрій Білоус був відсутній на сесії, а заступник Володимир Гірняк теж покинув сесійний зал. Про це повідомляє ІА ZIK.

Рішення про підтримку звіту О. Ганущина набрало 42 голоси — забракло одного голосу. Питання звіту підтримали 5 із 13 депутатів «Самопомочі».

Під час звіту голова облради повідомив про виконання обласних програм, зокрема, будівництво спортивних майданчиків, конкурси на керівників комунальних закладів, розвиток гірських територій, створення національних природних парків, вшанування національної пам’яті, підтримку військових частин та співпрацю з Луганською областю. Серед планів на 2019 рік зазначив про потребу прийняти новий перспективний план області, де буде йтися про укрупнення громад, оновити програму енергоощадності.

Депутати запитували голову облради про охорону карпатських лісів, висловлювали прохання не давати вказівок у формі «кодових слів» під час голосування, поважати ініціативи, зокрема, опозиційних депутатів.

О.Ганущин назвав «голослівними звинуваченнями» заяви окремих депутатів про корупцію та гроші за голосування у сесійній залі. Також зазначив, що Львівська облрада, ймовірно, буде в опозиції до наступного очільника Львівської ОДА, ставленика Президента Зеленського.

Слід зазначити, що під час засідання сесії був відсутній перший заступник голови облради Андрій Білоус, а заступник Володимир Гірняк на момент звіту теж покинув сесійний зал.

Після розгляду питання про передачу приміщення на вул. Короленка, 7 з обласної власності у власність Львівської міськради голова облради Олександр Ганущин заявив про повернення до голосування за його звіт, який перед тим не набрав потрібну кількість голосів.

«За» повернення проголосували 46 депутатів і стільки ж «за» затвердження звіту.

Мотивацією до повернення голосування за звіт стало те, що начебто при голосуванні з першого разу не спрацювали картки окремих депутатів. Зокрема, про це заявив депутат від «Самопомочі» Михайло Сидорович, який заявив, що підтримав звіт Ганущина, однак його голос система не врахувала.

Схожі новини