Передплата 2024 ВЗ

Задом наперед. Глава Генштабу осоромився на передовій (фото)

Під час вчорашньої інспекції позицій ЗСУ в Луганській області генерал-лейтенант надів бронежилет задом наперед

Начальник Генштабу Руслан Хомчак під час вчорашнього візиту на передову з президентом Володимиром Зеленським неправильно надів бронежилет, повідомляє видання БезТабу.

«Як генерал-лейтенант зміг допустити настільки жахливу помилку, і чому ніхто з підлеглих не підказав йому, як носити СІБЗ, залишається загадкою», — йдеться в повідомленні.

Видання також зазначає, що Зеленський припустився великої помилки, надівши блакитну сорочку. За посадою главі держави передбачена військова форма, а його пересування по позиціях повинні регулюватися статутом.

«У даному випадку це факт нехтування елементарною безпекою верховного головнокомандувача, який не просто виділявся з „тусовки“, але і демаскував всі позиції», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Зеленський звільнив Віктора Муженка з посади начальника Генштабу і призначив замість нього генерал-лейтенанта Руслана Хомчака, який з 2016 року обіймав посаду начальника штабу Сухопутних сил ЗСУ.

На Донбасі він командував сектором Б сил АТО і очолював операцію із взяття Іловайська, яка завершилася численними жертвами серед українських військових. У вересні 2014 року Хомчак заявив, що там їм протистояла армія РФ.

Схожі новини