Передплата 2024 «Добрий господар»

У Грузії затримали українку за спробу продати 10 дітей

  • 28.05.2019, 13:28
  • 434

Міністерство закордонних справ України працює над питанням забезпечення правових підстав, щоб передати 10 дітей громадянки України, затриманої у Грузії, їхній бабусі в Україну.

Про це повідомив заступник директора Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич, передає УНН.

«Наше завдання — забезпечити дотримання прав малолітніх дітей громадянки України в умовах, що склалися. За результатами постійного моніторингу умов перебування дітей у прийомних сім"ях, визначених органом опіки Грузії, та їх відвідання консулом, маємо підстави стверджувати, що діти перебувають в умовах, яких потребують діти такого віку. Але вони мали б перебувати в домашньому середовищі, і задля цього працюємо над питанням забезпечення правових підстав їх передачі бабці в Україну», — повідомив Кирилич.

З його слів, консул відвідав також у закладі тримання громадянку України. Затримана не висловлювала скарг на умови тримання чи порушення її прав.

«Важливо спільно з адвокатом сформувати переконливу доказову базу невинуватості громадянки України і довести це в суді, засідання якого відбудеться 20 червня», — додав заступник директора Департаменту консульської служби

Наразі грузинська прокуратура підозрює українку в торгівлі дітьми. 37-річна Юлія Сусляк разом із десятьма дітьми прибула до Грузії 8 квітня. Неповнолітніх, які за документами є її дітьми, вона планувала вивезти до Абхазії. Зокрема, грузинські правоохоронці по лінії Інтерполу повідомили, що розшукують 11-ту дитину громадянки України, яка на днях була затримана за звинуваченням у торгівлі неповнолітніми. Сусляк запідозрили у торгівлі дітьми, по чотири дитини з 10 — 2017 року народження, а ще троє — 2018 року народження.

Тбіліський міський суд обрав для Сусляк запобіжним заходом арешт. Попереднє слухання у справі призначено на 20 червня. Обвинуваченій загрожує від 14 до 17 років позбавлення волі.

Схожі новини