Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Призначення Богдана головою АП оскаржують у Верховному суді

  • 28.05.2019, 11:13
  • 468

До Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду надійшло дві позовні заяви про визнання протиправним та скасування призначення Андрія Богдана главою Адміністрації президента.

Про це повідомляє Українська правда.

Йдеться про указ президента Володимира Зеленського від 21 травня № 304/2019, йдеться у повідомленні суду

Заяву подано до канцелярії суду 24 травня громадською організацією «Громадський люстраційний комітет» і фізичною особою.

Справи зареєстровані за номерами 9901/283/19 і 9901/284/19.

Впродовж 5 днів із дня подання позовів буде винесено ухвали про наступні процесуальні дії, зазначили в суді.

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський призначив главою своєї Адміністрації Андрія Богдана, який був його радником з юридичних питань та юристом олігарха Ігоря Коломойського.

Експерти пояснювали, що Зеленський порушив люстраційний закон, призначивши Богдана головою Адміністрації президента, адже той двічі обіймав посаду урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики за часів Віктора Януковича.

Сам Богдан вважає несправедливим те, що підпадає під люстрацію. 25 травня петиція за відставку Богдана набрала на сайті президента необхідні 25 тисяч голосів.

Верховний суд 27 травня відмовив у відкритті провадження за позовом до Зеленського про визнання нечинним указу про розпуск Верховної Ради та призначення позачергових виборів.

Схожі новини