Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У пожежі автобуса Київ-Прага згоріли документи 15 українців

  • 27.05.2019, 13:56
  • 498

Більшість громадян України, які подорожували автобусом за маршрутом Прага-Київ, що згорів у неділю вночі на автомагістралі A4 неподалік Кракова, поїхали далі іншим автобусом перевізника в Україну.

Водночас, 15 пасажирів, які втратили документи внаслідок пожежі, повернулися до Праги, щоб відновити документи, необхідні для перетину кордону.

Про це в Генеральному консульстві України у Кракові, передає Укрінформ.

«Усі повернулися додому, крім 15-ти осіб, які поїхали назад до Праги, де в посольстві України у Чеській республіці їм оформляють посвідчення особи на повернення в Україну, оскільки згоріли їхні паспорти», — повідомили у консульстві.

Як зазначили у консульстві, автоперевізник забезпечив транспорт як особам, які їхали далі в Україну, так і тим, хто повернувся назад до Праги. У даний момент вирішується питання, щоб перевізник надав квитки особам, які після вироблення документів у Празі поїдуть в Україну.

Як інформувалося, загоряння автобуса, яким подорожувало 70 громадян України, сталося в неділю о 02:20 (за київським часом) на автомагістралі A4 неподалік Кракова. В результаті загоряння двигуна автобус повністю згорів. Ніхто з пасажирів не постраждав, але не вдалося врятувати багаж пасажирів, який повністю згорів. До приїзду нових автобусів пасажири перебували на паркінгу центру обслуговування подорожуючих (MOP).

Схожі новини