Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Тріщини «скляного» мосту в Києві: Кличко розповів, що саме пошкоджено та коли відновлять

  • 27.05.2019, 11:58
  • 790

Захисну скло-плівку, що пошкодили вандали на двох елементах скляної підлоги нового пішохідного мосту, відновлять протягом доби.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час спілкування з киянами на мосту, оглянувши місце вандалізму, повідомляє прес-служба київської влади.

«Друзі! Ми зараз з фахівцями оглянули пошкоджені елементи скляної підлоги. З того, що з"ясували попередньо: вандали пошкодили захисну скло-плівку на двох фрагментах скляної підлоги. Основне — гартоване скло — не постраждало. І зараз ми це продемонстрували. Пошкоджені ж елементи замінять протягом доби. Але боляче, коли гарні об"єкти страждають від „розваг“ тих, хто не любить наше місто. І нічого не створює, а знищує те, що створюють інші», — сказав мер Києва.

Він звернувся до людей, яких було дуже багато на мосту, з тим, аби кияни повідомляли про відомі їм акти вандалізму в місті.

«Давайте боротися з цим разом. Адже всі гарні об"єкти ми створюємо для мешканців Києва, для краси і комфорту нашого міста», — сказав мер.

Багатошарове гартоване скло, що встановлене під захисною скло-плівкою, — неушкоджене.

За словами експертів, які разом із мером перевіряли скляну поверхню, шкода, нанесена її елементам, заподіяна умисно.

Мер також зазначив, що окрім камер спостереження, що встановлені на мосту, додаткові засоби відеоспостереження встановлять і знизу, під мостом.

«Через масовий потік людей, прослідкувати за кожним неможливо. Якщо хтось зможе зафіксувати дії вандалів, які руйнують те, що ми створюємо для киян, думаю, ми можемо говорити і про певні премії для небайдужих мешканців міста. Бо ми повинні спільно берегти нашу столицю», — підкреслив Віталій Кличко.

Схожі новини