Передплата 2024 «Добрий господар»

"За 5 років ми зробили величезну справу для підтримки українського кіно". Петро Порошенко побував на кінофестивалі "Молодість"

За останні 5 років в Україні зроблено надзвичайно багато для розвитку вітчизняного кінематографу і української культури загалом

Про це Петро Порошенко сказав журналістам під час візиту разом з дружиною Мариною та онуками на Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість», де сьогодні демонструється програма «Дивись українське».

«Я пишаюсь тим, що саме за останні 5 років надзвичайно багато зроблено для підтримки українського кіно, української книги, українських фільмів на телебаченні та українських пісень на радіо. І врешті решт — підтримки української мови. Ми ухвалили закон про українську мову, який жодним чином не шкодить іншим мовам — але захищає нашу! Я дякую всім за ту хвилю підтримки, хвилю об’єднання, яку цей закон викликав», — сказав Петро Порошенко.

«Всі 5 років мого президентсва були присвячені тому, що український народ мав можливість дивитися українське, слухати українське, читати українське, думати про Україну і боротися за Україну», — наголосив Порошенко.

Він також привітав киян та гостей із святом української столиці. «Сьогодні Києву — 1537 років. Коли я вперше приїхав у Київ, ми якраз святкували 1500 років. І через півтора року, як я приїхав, я познайомився з Мариною. У Києві у нас є свої місця, дуже гарні. Наприклад, для когось Володимирська гірка пов’язана із тисячоліттям християнства. А ми на Володимирській гірці провели всю ніч перед тим, як я йшов в армію. Це було у 84-му році. Марина плакала. Я теж не радів. Але це те, з чого складається життя. Це те, з чого складається моя любов до Києва, моя любов до України.

Я хочу сказати, що Київ — абсолютно дивовижне місто. Він відкритий і добрий. Він вихований, витончений і інтелігентний. Київ — це місто, яке не можна не любити. Приїхав у Київ — ти точно тут залишаєш частинку свого серця і закохуєшся на все життя", — поділився спогадами Петро Порошенко.

«Я хочу привітати всіх киян, всіх, хто сьогодні приїхав, всіх українців із Днем Києва, з Днем нашої столиці — і з фантастичним фестивалем «Молодість», — сказав Петро Порошенко.

Схожі новини