Передплата 2024 «Добрий господар»

Активно стрибали: новий пішохідний міст у Києві тріснув за добу після відкриття (фото)

  • 26.05.2019, 18:21
  • 1 043

У центрі Києва тріснуло скло оглядового майданчика на новому пішохідно-велосипедному мосту, який побудували між аркою Дружби народів і парком Володимирська гірка.

Про це повідомляє УНІАН.

За словами представника Муніципальної варти, скло тріснуло після того, як група невідомих активно на ньому стрибала.

Зазначимо, що міст відкрили напередодні за участю мера Києва Віталія Кличка. Довжина мостового переходу — майже 212 метрів, він побудований з бетону і скла. Покриття — з гусасфальта. Вага металоконструкцій становить 460 тонн.

«Майже всі матеріали, які використовували для будівництва, виготовлені в Україні. Скло, яким облаштували 70 квадратних метрів підлоги оглядових майданчиків — теж українське. Воно міцне, я особисто відчував. У Німеччині ж закупили деформаційні шви і ванти мосту», — пояснив Кличко.

На міцність скло мер Києва випробував разом з братом, легендою світового боксу, екс чемпіоном світу Володимиром Кличком. Вони обидва кілька разів підстрибнули, продемонструвавши, що скляна підлога витримує навантаження.

Мер запевнив, що 1 квадратний метр такої скляної підлоги витримує навантаження до 1150 кг. Загальна вартість декількох об'єктів — мосту, фонтану, підпірних стін та інших витрат — становить близько 400 млн гривень.

Схожі новини