Передплата 2024 ВЗ

У центрі Львова екскурсовод знущається над місцевими євреями

  • 26.05.2019, 18:53
  • 1 421

Екскурсовод компанії, яка зареєстрована на пл. Ринок, 1, під час екскурсій знущається над євреями у Львові.

Про це написав на своїй Facebook сторінці львівський історик та екскурсовод Ігор Лильо, повідомляє «Галінфо».

«Французи котрі були у Львові зазняли це відео. Так званий «екскурсовод» знущається над євреями у Львові. Насміхається російською мовою перед регочучими туристами. І ця «екскурсія» триває вже багато місяців. Огидно і соромно.

Приклад того, як одна, недолуга людина може знищити багаторічні зусилля сотень моїх колег, що з року в рік працюють над іміджем України. Почитайте коментарі під постом власника. Не кажу вже про те, що такі вчинки очевидно підпадають і під статтю кримінального кодексу.

Що цікаво, компанія котра проводить цю «екскурсію» в інтернеті зареєстрована за адресою пл. Ринок, 1. Може час вже навести з цим порядок?", — зокрема зазначив Ігор Лильо.

«Шановний Костянтине. У п'ятницю привозила до Львова групу французьких євреїв, ходили по пам'ятних місцях голокосту і, на мій превеликий жаль, натрапили на Вашу екскурсію на Староєврейській вулиці. Сказати, що люди у шоці від вашого костюма, акценту, тексту — це нічого не сказати. Може неєврейську публіку це і смішить, але це гумор дуже низького ґатунку і неповага до єврейського народу. Саме так вони це сприйняли. Для нормальної вихованої людини, тим більше для історика, який повинен знати трагедію єврейського народу у Львові, ця поведінка просто неприйнятна. Вашою екскурсією Ви залишили дуже негативне враження про Львів і Україну. Шкода, що доросла людина не розуміє таких елементарних речей. Мені особисто було дуже соромно за Вас», — зазначила на сторінці екскурсовода пані Ольга.

Зазначимо, за адресою пл. Ринок 1, в зареєстрована компанія «Необычные (театрализованные) экскурсии во Львове». Також варто додати, що сайт цієї туристичної агенції по замовчуванню російськомовний. Свою сторінку компанія також веде переважно російською мовою. Як можна побачити з їх дописів у соцмережах та реклами, основним спрямуванням «екскурсій» є ностальгія за радянським минулим, а також висміювання цінностей та культурного надбання Львова.

Екскурсовода звати Костянтин Бережко. До 2014 року він працював проводив екскурсії в Криму.

Як зазначав Костянтин в одному зі своїх інтерв'ю в 2016 році:

«Я поїхав звідти (з Криму після окупації його Росією, — ред.) до Львова не через політичні питання. Річ в тому, мене цікавлять більше економічні питання, я екскурсовод. Я буду там, де є туристи. У Криму тепер туристів набагато менше, працювати екскурсоводом не зможу».

Схожі новини