Передплата 2024 «Добрий господар»

Окупанти крадуть український пісок з морського дна поблизу Джарилгача, – ЗМІ

  • 26.05.2019, 15:31
  • 553

Контингент Берегової охорони ФСБ Росії в окупованому Криму займається прикриттям незаконного видобутку піску у Каркінітській затоці на Бакальській банці.

Про це інформує «Еспресо» із посиланням на Український мілітарний портал.

Район видобутку знаходиться за 14 км від острова Джарилгач в територіальних водах України біля міста Скадовськ у Херсонській області.

Завдяки сервісу Sentinel Hub можна переглянути це місце за 12 травня 2019-го року та на супутниковому знімку помітити два судна у вказаному квадраті.

За координатами 45°51'36.0″N 33°05'24.0″E (Судно № 1) знаходиться російський прикордонний сторожовий корабель Берегової охорони ФСБ Росії «Проворний» (406).

За координатами 45°52'12.0″N 33°09'36.0″E (Судно № 2) розташовано земснаряд який здійснює незаконний видобуток піску у Каркінітській затоці на Бакальській банці.

«Відстань між ними складає 5,8 кілометрів (трохи більше 3 миль), тобто чергування ПСКР „Проворний“ (406) у районі здійснюється з метою прикриття незаконного видобутку у разі спроби затримання судна-порушника українськими службами», - зазначається у матеріалі.

Після наповнення трюмів піском земснаряди з цього квадрату направляються до окупованих міст Кримського півострова — Чорноморського, Севастополя та Ялти, де згодом здійснюється реалізація незаконно видобутого.

Над таким «промислом» працюють здебільшого земснаряди «Печора», «Трофа», «Іртиш» та «Амур».

Цей незаконний видобуток, що найголовніше, порушує екологічну ситуацію в усьому Чорному морі.

Схожі новини