Передплата 2024 ВЗ

У Росії не збираються виконувати вимогу Трибуналу про звільнення українських моряків

  • 26.05.2019, 08:19
  • 514

Російські чиновники заявили, що рішення Міжнародного трибуналу з морського права з вимогою до Росії звільнити моряків Військово-морських сил України, затриманих в Чорному морі виконувати не потрібно.

Про це повідомляє УП із посиланням на російське пропагандистське агентство «РИА Новости».

«Якщо суддя високої кваліфікації Міжнародного трибуналу заплутався в паперах і не бачить нічого, крім звинувачень на адресу Росії, для нас його слова і вироки ні гроша не варті», — заявив так званий «депутат Держдуми від Республіки Крим» Руслан Бальбек.

Бальбека підтримав керівник окупаційної «робочої групи з міжнародно-правових питань при постійному представництві Криму при президенті Росії» Олександр Молохов, який заявив, що морський трибунал в Гамбурзі не має права вимагати від Росії звільнити українських військових моряків і повернути кораблі затримані в Чорному морі, тому рішення не потрібно виконувати.

Він аргументує свою точку зору тим, що українські моряки були затримані нібито в Керченській протоці «за порушення держкордону».

Голова комітету Ради Федерації з конституційного законодавства і держбудівництва Андрій Клішас, в свою чергу, теж заявив, що рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права «через інцидент в Керченській протоці» нібито не належить до юрисдикції цього суду і не може бути визнано.

Схожі новини