Передплата 2024 ВЗ

Півроку у полоні: львів’яни вийшли на підтримку полонених Кремлем моряків

  • 25.05.2019, 20:12
  • 613

Сьогодні кілька десятків людей прийшли до пам’ятника Тарасу Шевченку у Львові, щоб підтримати полонених українських моряків. Вони вже пів року, а саме 182 дні, перебувають в неправомірному ув’язнені російською владою.

Про це повідомляє «День».

Розпочалася акція із виконання гімну України та хвилини мовчання за героями, що віддали своє життя у боротьбі із окупантом. У руках люди тримали фотографії полонених моряків та заклики із посилити санкції проти Російської Федерації. Також у людей були маленькі паперові кораблики. Навпроти Шевченка розгорнули великий прапор військо-морських сил України.

У своїх виступах організатори та учасники акції закликали владу докласти максимум зусиль для визволення моряків.

«Ми пам’ятаємо кожного українського полоненого! Не пробачимо агресору жодного українського життя, яке стало запорукою збереження суверенітету та незалежності України! Міжнародна спільнота не має ігнорувати такі прояви агресії, а повинна посилити санкції проти країни-терориста. Також Росія має бути притягнена до відповідальності за порушення Женевської конвенції та норм міжнародного права», — наголосив під час виступу один із учасників заходу.

Крім того було звернення і до новообраного президента України Володимира Зеленського. Люди закликали його не іти на поступки Росії та не капітулювати перед нею чи укладати з нею мир. Адже тисячі людей віддали своє життя за те, щоб Україна була самостійною державою, а не знову залежала від свого північного сусіда.

Також учасники акції закликали людей писати листи полоненим морякам із словами підтримки. Адже вони повинні знати, що про них пам’ятають і чекають вдома.

Схожі новини