Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У МЗС України прокоментували рішення міжнародного трибуналу

  • 25.05.2019, 15:26
  • 703

Українська сторона очікує, що Росія швидко та в повному обсязі виконає наказ Міжнародного трибуналу з морського права, який зобов’язав Росію негайно звільнити українські військові кораблі та повернути їх під контроль України, а також звільнити моряків і повернути в Україну.

Як інформує ТСН, про це повідомила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції, агент України у цій справі Олена Зеркаль.

«Міжнародний Трибунал з морського права зобов’язав Росію негайно звільнити наші військові кораблі та повернути їх під наш контроль, а також звільнити їх і повернути в Україну. Наказ Трибуналу є чітким сигналом Росії, що вона не може порушувати міжнародне право безкарно. Затримання трьох військових кораблів та 24 військовослужбовців на борту є грубим порушенням імунітету, яким користуються військові кораблі згідно з Конвенцією ООН з морського права та за загальним міжнародним правом», — заявила вона.

За словами Зеркаль, МЗС очікує, що Росія швидко та в повному обсязі виконає наказ Трибуналу.

«Нагадаю, що в подібній справі — Arctic Sunrise — Росія також не брала участі, але швидко звільнила людей», — уточнила замміністра.

Раніше Міжнародний трибунал ООН з морського права зобов’язав Росію відпустити захоплених у Керченській протоці українських моряків.

Схожі новини