Передплата 2024 «Добра кухня»

У Садового підтвердили придбання квартир для трьох високопосадовців мерії

  • 25.05.2019, 15:10
  • 791

Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, директор департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич і директор департаменту фінансової політики Олег Іщук отримали квартири, придбані коштом міського бюджету Львова.

Цю інформацію у коментарі ІА ZIK підтвердила заступниця мера Ірина Маруняк.

Чиновниця пояснила, колеги отримали цінні подарунки від міської ради, бо є професіоналами у своїй справі.

«Ці люди в міській раді працюють понад 10 років, вони винаймають житло, і у зв’язку з цим було прийняте рішення адміністрації профкому про надання їм житла як висококваліфікованим спеціалістам. Крім того, було прийняте рішення громадської житлової комісії, рішення не одне виконавчого комітету, також була прийнята і ухвала сесії міської ради. Ці люди працювали в міській раді довгий період часу і заслуговують на те, щоб отримати житло», — зазначила Ірина Маруняк.

Раніше міська рада помешкання своїм працівникам не купувала. Відповідну програму — про забезпечення житлом посадових осіб виконавчих органів Львівської міської ради — прийняли у 2018 році. Через кілька місяців через сесію провели виділення на програму 5 млн грн. За ці гроші мали б придбати 4 квартири по 113 кв м кожна.

З трибуни сесійної зали тоді про придбання квартир для конкретних чиновників не зазначили. Йшлося про формування відомчого житла для працівників мерії та комунальних підприємств, які перебувають на квартирній черзі. Водночас, у програмі прописали, що у випадку з висококваліфікованими працівниками квартиру можуть надавати і тим, хто не стоїть на черзі. Після звільнення з міської ради працівники мали б вивільняти надане житло, але й тут є нюанс: залишити собі і приватизувати помешкання чиновники можуть, якщо понад 10 років пропрацювали в мерії.

Відтак, вже 5 квітня 2019 року виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення про вилучення з відомчого житлового фонду двох квартир на вул. Тернопільській, 21а та однією на вул. Стрийській, 45а. Усі — в новобудовах.

Ці помешкання і дісталися Сергію Бабаку, Ірині Кулинич та Олегу Іщуку. Варто зауважити, що з виділенням помешкань в міській раді довго не думали, а щасливі власники не стояли роками в квартирній черзі — з заявами на отримання житла чиновники звернулися всього 19 березня 2019 року.

Після проходження на виконкомі рішення підтримала сесія міськради. Мер поставив на голсоування ухвалу відразу після того, як доповідач зачитала її назву, тож призвища чиновників не звучали.

Згідно з деклараціями чиновників, вони й справді не мають житла — у Львові. Так, Олег Іщук володіє квартирою у понад 51 кв м у Луцьку, житловим будинком на 348 кв м у Волинській області, ще одним незавершеним будинком, а також кількома земельними ділянками. На рахунках в банку у нього понад 2 млн грн, 4 тис. доларів та 3 тис. євро готівкою.

У Сергія Бабака, згідно з декларацією, нерухомого майна немає, але є понад 46 тис. євро та майже 49 тис. доларів.

Ірина Кулинич задекларувала третину квартири у Івано-Франківську, 150 тис. грн, 6,5 тис. доларів та 3 тис. євро. При цьому чоловік чиновниці торік придбав автомобіль PEUGEOT за 162 тис грн.

Працюючи у міській раді, Ірина Кулинич торік заробила майже 660 тис. грн. Тобто її місячна зарплата становить близько 55 тис. грн.

Річний заробіток Олега Іщука як працівника мерії — понад 709 тис. грн. Його місячний оклад складає 59 тис. грн.

Сергій Бабак чомусь вказав свій річний дохід як 77 560 грн. Очевидно чиновник мав на увазі місячну заробітну плату.

Варто додати, що Ірина Кулинич працює у Львівській міській раді одинадцять років, Олег Іщук — дванадцять, а от Сергій Бабак — трохи більше двох років.

Коментуючи виділення квартир для своїх колег, Ірина Маруняк також наголосила, що місто купує житло і для учасників АТО та дітей-сиріт.

«В 2018 році надано 42 квартири учасникам АТО, в 2017 році надано 9 квартир. В 2019 році вже надано учасникам АТО 10 квартир. Також ми купуємо квартири для дітей-сиріт. У 2018 році дітям-сиротам було надано 20 квартир. В 2019 році вже придбано дві квартири і ми плануємо купити на загал ще 6 квартир, і купити багатодітним сім’ям ще 3 квартири», — сказала вона.

Схожі новини