Передплата 2024 «Добрий господар»

Народ проти: петиція за відставку Богдана набрала необхідну кількість підписів

  • 25.05.2019, 11:57
  • 709

На сайті глави держави опублікована петиція про відставку голови Адміністрації президента Андрія Богдана.

Петиція була зареєстрована на сайті глави держави 23 травня, і вже 25 травня, станом на 10:50, набрала 25 тисяч підписів. Автором є Олександр Василевський, повідомляє ТСН.

«Ми, громадяни України, вимагаємо негайної відставки Глави Адміністрації Президента України Богдана Андрія Йосиповича через порушення закону Про очищення влади (люстрацію)», — йдеться у тексті петиції.

Зазначимо, після набрання необхідної кількості підписів петицію повинен розглянути президент, проте збирання підписів триватиме ще протягом 92 днів. Лише після цього петицію зможе розглянути глава держави.

Нагадаємо, 21 травня президент України Володимир Зеленський призначив главою Адміністрації президента свого радника з юридичних питань, юриста партії «Слуга народу» та одного із членів передвиборчого штабу Зеленського Андрія Богдана. Сам Богдан напередодні на брифінгу після консультацій президента із главами фракцій Верховної Ради заявляв про те, що Зеленський хоче призначити на цю посаду «людину з його найближчого оточення, якій він довіряє».

Крім того, Володимир Зеленський почав робити перші призначення — на його офіційному сайті з'явилася низка указів щодо глави Адміністрації президента, його заступників, а також помічників та радників.

Схожі новини