Передплата 2024 «Добра кухня»

«Слуга народу» продався Росії

  • 24.05.2019, 20:10
  • 953

Російська компанія "Яндекс" придбала права на показ в інтернеті на території РФ серіалу "Слуга народу".

Дивитися серіал можна буде на «Кинопоиск» за передплатою, повідомляє телеканал «Прямий».

Як відомо, у цьому серіалі головну роль виконував у минулому актор, а нині президент України Володимир Зеленський.

Про продаж прав «Яндексу» російському виданню «Ведомости» розповів представник компанії.

Спочатку представник «Яндекса» заявив російському виданню про те, що компанія придбала ексклюзивні права на «Слугу народу» для показу в інтернеті на території Росії. Але згодом стало відомо про те, що саме ексклюзивних прав все-таки не придбав. Однак «Кинопоиск» на даний момент є єдиним російським майданчиком, який показує цей серіал і це не заважає іншим компаніям при бажанні придбати права на цей серіал.

Як відомо, серіал «Слуга народу» складається з трьох сезонів — всього 51 серія.

Відомо, що «Яндекс» придбав права на показ «Слуги народу» у міжнародного дистриб'ютора Eccho rights — представника інтернет-компанії. За два дні до цього серіал був заблокований на офіційному каналі «Слуга народу» на YouTube.

Студія «Квартал 95» при цьому заявила про непричетність до продажу прав на трансляцію «Слуги народу» в Росії «Яндексу», підкресливши, що міжнародною дистрибуцією телешоу займається шведська компанія Eccho Rights. «Міжнародною дистрибуцією серіалу „Слуга народу“ та ще кількох проектів, вироблених студією „Квартал 95“, зокрема „Розсміши коміка“, „Розсміши коміка. Діти“, займається компанія Eccho Rights», — розповіли в прес-службі студії агентству «Інтерфакс-Україна».

Однак блокування на YouTube — рішення «Студії 95», підтвердив її digital-директор Сергій Пушкін. Це тимчасовий захід, пов'язаний з вирішенням юридичних питань, серіал знову скоро буде доступний глядачам у Росії, запевнив він. Швидше за все, «Студія 95» прибрала серіал з безкоштовного показу на YouTube, після того як міжнародний дистрибутор домовився з «Яндексом» про показ за підписку.

Схожі новини