Передплата 2024 «Добра кухня»

Науковці ЛНМУ ім. Данила Галицького отримали відзнаки за дослідження в медицині

  • 24.05.2019, 15:05
  • 1 690

Вже другий рік поспіль провідна французька фармацевтична компанія «Санофі» (Sanofi ) спільно із Національною академією медичних наук України та за підтримки Французького посольства в Україні проводить конкурс Нагорода Санофі молодим науковцям за дослідження в медицині.

За чотири місяці приймання робіт цього року на Конкурс надійшло 101 наукове дослідження з 17 регіонів України. Це свідчить про актуальність ініціативи та неабиякий ентузіазм вчених, чия щоденна праця присвячена пошуку шляхів для поліпшення здоров’я людей.

22 травня у Києві вручали нагороди цьогорічним переможцям.

Почесне третє місце посіли двоє науковців Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького — кандидат фармацевтичних наук, доцент Данило Камінський та Анна Крищишин — доцент кафедри фармацевтичної, органічної і біоорганічної хімії — за проект «Розробка нових малих лікоподібних молекул як потенційних протипухлинних та протитрипаносомних лікарських засобів».

У церемонії нагородження взяли участь:
_Ізабель Дюмон, Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні
_Олена Кошарна, засновниця та головна виконавча директорка інвестиційної компанії Horizon Capital
_Айварас Абромавичус, керуючий інвестиційною компанією East Capital
_Гієм Граньє, директор Санофі в Україні,
а також представники МОЗ України, НАМН України, інших медичних установ та закладів.

«Ми проводимо цей конкурс для того, щоб надати більше можливостей для медичних досліджень молодим українським науковцям, які прагнуть змінити світ на краще. Перемога у конкурсі дає не лише фінансову винагороду, але й інтелектуальний поступ, віру в себе та публічність, яку вчені можуть використати для пошуку інвесторів», — зазначив директор «Санофі» в Україні, Гієм Граньє.

Фіналісти конкурсу отримали призи у розмірі 150, 100 та 50 тис. грн за перше, друге та третє місця, відповідно.