Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Коломойський визнав небезпеку денаціоналізації ПриватБанку і запропонував компроміс

  • 24.05.2019, 15:09
  • 742

Бізнесмен Ігор Коломойський пропонує державі в якості компромісного варіанту в спорі щодо справи про ПриватБанк повернути йому до 24% акцій банку, щоб не довелося скасовувати його націоналізацію.

Про це повідомляє Економічна правда.

Бізнесмен визнав, що повна відміна націоналізації Привату загрожує колапсом не тільки самому банку, але й всій банківській системі, оскільки в такому випадку держава забере з фінустанови 150 млрд грн докапіталізованих грошей і визнає його банкрутом.

«Я розумію, що якщо буде визнано, що це було незаконно, вся ця перевірка, зміна нормативів. Так як відновити „статус кво“? Потрібно відновити мій капітал у цьому банку. У мене там є 50−60 млрд грн, але вони не у мене в кишені, вони в банку», — сказав Коломойський.

«Якщо держава внесла 150−160 млрд грн і їх можна забрати, то є варіант: зарахувати мені мої 50 млрд грн, у вас там 160 млрд, дайте мені на них мої акції. Будемо вважати, що загальний капітал 200−210 мільярдів. Віддайте мені мої 22−24% акцій і розійдемося», — додав він.

Відзначимо, раніше бізнесмен вимагав за націоналізацію ПриватБанку компенсацію від держави в 2 млрд доларів.

Нагадаємо, 18 квітня Окружний адмінсуд Києва за позовом Ігоря Коломойського визнав націоналізацію ПриватБанку незаконною. Наступне засідання за цією справою відбудеться 4 червня.

Схожі новини