Передплата 2024 ВЗ

Тереза Мей оголосила дату відставки: під час промови вона розплакалася і пішла

  • 24.05.2019, 12:56
  • 844

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила, що піде у відставку 7 червня.

Про це повідомляє 112 ua з посиланням на Reuters.

У своїй емоційній заяві на Даунінг стірт Мей сказала, що зробила все можливе, аби вшанувати результати референдуму, на якому британці проголосували за вихід з Європейського Союзу.

«Я підписала умови нашого виходу. Я зробила все, що могла, щоб переконати депутатів схвалити цю угоду. На жаль, зробити це мені не вдалося», — сказала Мей.

Нагадаємо, в кінці березня Тереза Мей заявила, що подасть у відставку з поста прем'єр-міністра, якщо британський парламент схвалить угоду про Brexit. До цього вона вже тричі намагалася провести через парламент угоду про Brexit, однак безуспішно. Наступна спроба затвердити угода відбудеться на початку червня.

Вихід Великобританії з ЄС було призначено на 29 березня 2019 року. Його визначив референдум у червні 2016 року, на якому 51,89% британців підтримали вихід країни зі складу ЄС, щоб повернути собі контроль над своїми засобами, законами, кордонами і внутрішнім ринком.

12 березня, Палата громад не підтримала оновлену версію угоди. 14 березня, Палата громад парламенту Великобританії не схвалила повторний референдум з питання про вихід країни з ЄС.

20 березня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей написала президенту Європейської ради Дональду Туску лист з проханням про затримку Brexit до 30 червня 2019 року.

Учасники саміту ЄС заявили про готовність затвердити перенесення терміну виходу Великобританії з Євросоюзу з 29 березня на 22 травня.

Схожі новини