Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тимошенко претендуватиме на посаду прем’єра: депутат розповів про домовленість "Батьківщини" та "Слуги народу"

  • 24.05.2019, 11:13
  • 974

Партія "Батьківщина" та "Слуга народу" попередньо домовились про коаліцію у наступному скликанні Верховної Ради України за умови високої посади Юлії Тимошенко.

Про це в ефірі «Прямого» заявив народний депутат фракції «Блок Петра Порошенка» Павло Різаненко.

«Я провів декілька виборчих кампаній, в тому числі власну, по мажоритарній системі. І не буде такого представництва від „Слуги народу“ саме по мажоритарній системі. На сході багато мандатів візьме „Опозиційна платформа“, на заході і в центрі — колишній „помаранчевий“ табір, особливо якщо вони будуть узгоджувати кандидатів. І відповідно, мій прогноз такий, що у партії Зеленського буде 175−180 мандатів, не більше 200. І йому прийдеться створювати коаліцію. З ким? Так само було заявлено, що ні в якому разі коаліція не буде створена з колишнім „Опозиційним блоком“, тобто це „Опозиційна платформа“, і з „Солідарністю“ Порошенка», — сказав він.

«Відповідно, згідно соціології, партії, які проходять на даний момент, то це „Батьківщина“, це партія Смешка, це новостворена партія Вакарчука. Найбільша кількість голосів серед цих трьох — мабуть, „Батьківщина“, 40−50 мандатів. І тому, навіть спостерігаючи за тим, що відбувалося вчора в Раді, певні підігрування, то я думаю, що, мабуть, попередньо вже є певні домовленості саме між „Слугою народу“ і „Батьківщиною“ щодо майбутньої коаліції. Але це тільки плани», — повідомив політик.

— Чи це не означає, що Юлія Володимирівна буде претендувати на посаду прем’єра?

«Або голови Верховної Ради», — сказав Різаненко.

Схожі новини