Передплата 2024 «Добра кухня»

У Зеленського назвали умову звільнення глави АП

Богдана звільнять з посади відразу після того, як Конституційний Суд прийме рішення за законом про очищення влади.

Президент Володимир Зеленський звільнить главу своєї адміністрації Андрія Богдана, якщо Конституційний Суд визнає законні положення закону про люстрацію. Про це в четвер, 23 травня, повідомив заступник голови А П Руслан Рябошапка, пише Інтерфакс-Україна.

«Як тільки Конституційний Суд винесе рішення, що закон про люстрацію в цій частині відповідає Конституції, з цього дня президент Богдана звільнить як людину, яка повинна проходити через процедуру з очищення влади», — сказав він.

Рябошапка підкреслив, що президент не може застосовувати закон, який суперечить принципу верховенства права, і, на думку заступника голови АП, не відповідає Конституції.

Раніше сьогодні заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов повідомив, що Мін'юст почав просити в Адміністрації президента інформацію щодо проведення люстраційної перевірки новопризначених керівників АП. Він пояснив, що за проведення люстраційної перевірки відповідає суб'єкт призначення, і в разі виявлення факту застосування заборон, передбачених законом, повинен звільнити таку особу і відправити це рішення Мін'юсту.

Схожі новини