Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В МВФ заявили, що готові поновити співпрацю з Україною після призначення нового уряду

  • 23.05.2019, 19:57
  • 298

Міжнародний валютний фонд готовий поновити тісне співробітництво з Україною після виборів до Верховної Ради й призначення нового уряду, й зараз місія Фонду продовжує "конструктивні" переговори з українською владою в Києві.

Із такою заявою виступив у четвер директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс, повідомляє Укрінформ.

«Місія (Фонду — ред.) зараз перебуває в Києві, вони проводять конструктивні дискусії з владою щодо останнього розвитку ситуації, а також економічної політики», — підкреслив Райс.

На прохання окреслити перспективи подальшої взаємодії, представник МВФ зауважив, що у Фонді очікують призначення нового уряду України.

«Як тільки новий уряд буде сформований після (позачергових парламентських — ред.) виборів, ми готові повернутися до обговорення нашої подальшої співпраці з Україною», — зазначив Райс.

Водночас, він не став коментувати запитання, чи становлять ризики для завершення діючої програми Stand-By для України рішення щодо розпуску Верховної Ради України та відставки уряду.

«Ми не коментуємо політичних змін у будь-якій країні, отже я не буду коментувати цього в контексті України», — зазначив Райс. У цьому зв'язку він знову підкреслив, що МВФ буде готовий повернутися до співпраці з Україною після формування нового уряду, наголосивши, що «МВФ мав тісне партнерство з Україною впродовж останніх років».

Райс також нагадав, що директор-розпорядник Фонду Крістін Лагард надіслала лист Володимиру Зеленському, в якому привітала його з перемогою на виборах. «Вона підкреслила, що МВФ продовжує бути готовим допомогти», — зауважив представник Фонду.

Нагадаємо, у грудні 2018 року виконавча рада МВФ ухвалила рішення про початок 14-місячної програми співробітництва з Україною в режимі Stand-By, яка передбачає виділення 3,9 млрд дол. Україна отримала перший транш у розмірі 1,4 млрд дол одразу після цього рішення.

Схожі новини