Передплата 2024 «Добрий господар»

Бездротовий пилосос для будинку

  • 22.05.2019, 15:35
  • 3 284

Нововведення приживаються болісно і важко, особливо на рівні побуту.

Якщо ми звикли до того, що пилосос повинен включатися в розетку, відучити нас буде складно. Втім, деякі компанії активно намагаються це робити, причому за наші ж гроші. У багатьох виробників це непогано виходить. Бездротовий пилосос — цілком конкурентоспроможний і має право на життя в нашій квартирі. Судіть самі.

Бездротові пилососи: параметри

Для автолюбителів пилосос на акумуляторах вже давно не новина. Компактні ручні моделі пилососів десятки років чистять килимки та салони автомобілів і мікроавтобусів. А якщо сідає акумулятор, їх просто підключають до 12-вольтової бортової мережі. Для салону машини не дуже важливий додатковий функціонал, але вдома — зовсім по-іншому.

Якщо відштовхуватися від джерела енергії, то все бездротові пилососи працюють на літій-іонних акумуляторах. За рідкісним винятком літій-полімерних або нікель-кадмієвих. Останні вже практично не використовуються. Сам по собі Li-ion елемент хороший по багатьом показникам: він компактний, з хорошою ємністю, майже не має пам'яті і відносно швидко заряджається.

Ідеальний джерело живлення для самого різного електроінструменту, в тому числі і пилососа. Так, батарея сідає, але час роботи пилососа середньої цінової категорії може досягати 40−50 хвилин, а заряджається акумулятор 4−6 годин до відбою. Як показує практика, півгодини цілком достатньо, щоб пропилососити трикімнатну квартиру. Навіть в режимі інтенсивної прибирання. А якщо робити поверхневу косметичну прибирання, то заряду вистачає і на двоповерховий особняк. Основну увагу потрібно звертати на ємність батареї, яку виробник повинен вказувати в паспорті пилососа.

Вертикальні акумуляторні пилососи

Ціна бездротового вертикального пилососа змушує замислюватися про придбання пристрою не на один тиждень, тому вивчення всіх нюансів перед покупкою вкрай важливо. Наприклад, вертикальні системи не потрібно розбирати кожен раз після збирання. Це великий плюс, а крім того, вони настільки компактні, що практично не займають місця під час зберігання. І ще ними користуватися в якості звичайного автомобільного пилососа.

Сучасні моделі нерідко представлені з системою вологого прибирання, що теж буде додатковим плюсом. Крім того, пилосос на акумуляторах можна брати з собою на дачу, де не завжди може бути можливість підключитися до мережі. Але є і мінуси. Перший з них очевидний — обмежений час роботи. Наявність другого недоліку вже залежить від конкретної моделі, а точніше — потужність. Більшість легких невеликих пилососів програють класичним в потужності, але є і виключення.

Одне з них — відмінний вертикальний бездротової пилосос Philips FC6168 / 01. Він має двигун потужністю 2000 Вт, що цілком можна порівняти з провідними моделями. 18-вольта акумулятор дозволяє автономно працювати до 50 хвилин. При покупці в магазині Алло — знижка 10% плюс подарунковий сертифікат.