Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенка можуть висунути на посаду прем'єр-міністра України, – ЗМІ

  • 21.05.2019, 12:28
  • 669

У партії «Блок Петра Порошенка» обговорюють можливість висунення лідера політичної сили на посаду прем'єр-міністра країни після того, як Володимир Гройсман оголосив про свою відставку.

Про це повідомляє «РБК-Україна» в матеріалі «Відповідь Зеленському: чи готова Верховна рада до дострокових виборів».

За інформацією джерела видання, поки в партії обговорюють, чи буде екс-президент претендувати на посаду прем'єра від БПП. Відзначається, що парламентські вибори — це здебільшого «прем'єріада», і додаткові бали отримує та політична сила, яка одразу називає свою сильну кандидатуру на пост прем'єр-міністра.

«З одного боку, буде гарно, якщо Порошенко заявить, що буде працювати виключно для країни, не претендуючи на якесь крісло. Але, з іншого боку, нам же буде в мінус в плані рейтингу, якщо ми не запропонуємо сильну кандидатуру. Точно так, як ми втратили в 2014 році, коли у нас не було кандидата, а був у «Народного фронту», — пояснило джерело видання.

Нагадаємо, у понеділок, 20 травня, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що йде у відставку. За його словами, він прийняв таке рішення відразу після проведення в середу чергового засідання уряду.

Це сталось після того, як президент України Володимир Зеленський під час церемонії інавгурації звернувся до Кабінету міністрів із закликом піти у відставку. Він зазначив, що в українському уряді повинні бути нові обличчя і нові «прозорі правила гри».

Крім того, Зеленський на церемонії інавгурації оголосив про розпуск Верховної ради.

Схожі новини