Передплата 2024 ВЗ

Україна потерпає від негоди: смерч, зірвані дахи і затоплені будинки

  • 21.05.2019, 11:11
  • 1 045

Негода наробила лиха в Україні, зокрема у Чернівецькій області вирував смерч, який повиривав дерева. На Прикарпатті ріки повиходили з берегів і затопили помешкання людей. А на Закарпатті випав град розміром з куряче яйце.

Про це повідомляє «24 канал».

Негода в Україні в ніч проти 21 квітня залишила без світла 146 населених пунктів у 5 областях. Усе через шквальний вітер, дощ та грозу. У Львівські області без світла опинилися 83 населених пункти, у Тернопільській — 23, в Івано-Франківській — 20, у Чернівецькій — 12, у Житомирській — 8. Надзвичайники намагаються зараз відновити електропостачання.

Потужний смерч пронісся селами Сучевени, Кам’янка та Просіка на Буковиині. Очевидці розповіли, що ураган за лічені хвилини повиривав дерева просто з корінням, зірвав дахи з будинків та повалив електроопори. Про постраждалих не повідомляється.

В Івано-Франківській області через сильні зливи затоплено низку населених пунктів, підтопило 3 тисячі 240 осель.

Зливи, град і грози накрили Надвірнянщину. Там підтоплено райцентр та 2 села. Велика вода наробила лиха і в селах Гвізд та Битків. У Биткові спочатку випав град, а потім почалася злива. Місцева річка вийшла з берегів і затопила вулиці.

Рятувальникам довелося почати евакуацію людей з підтоплених будинків у селі Гвізд.

У місті Калуш через потужну зливу на деяких вулицях рівень води сягає вище колін, багато авто проїжджають з майже покритими водою колесами. Затоплено і сусідні села.

У селі Печеніги, крім сильної зливи та грози, випав величезних розмірів град. Крім того, частково пошкоджено 2 мости. Без газопостачання залишились 2 населених пункти (всього близько тисячі абонентів).

Рятувальники евакуювали 60 людей на Прикарпатті, відбуксирували 10 автомобілів. Надзвичайники зараз відкачують воду на території ТОВ «Карпатнафтохім» та Калуської ТЕЦ.

У селі Луги на закарпатській Рахівщині випав град розміром з куряче яйце. Усе через грозовий фронт, що прямував на Закарпаття зі сторони Румунії.

А сильна злива затопила вулиці Виноградова.