Передплата 2024 ВЗ

Хроніки реваншу: Портнов обіцяє вже у вівторок почати роботу для "посадки" Порошенка

Екс-заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов першим ділом після свого повернення почне роботу для притягнення до відповідальності Петра Порошенка і його команди.

Про це він заявив в інтерв’ю Країні.

«Наша велика юридична команда в перший день після інавгурації, планує розпочати подачу заяв про злочини Порошенка. Ми систематизували основні злочини ОЗУ Порошенка і будемо подавати заяви буквально з післязавтрашнього дня. Далі розгалуження на два шляхи. Якщо нова влада захоче проявляти активність, ми будемо поруч. Якщо ні, ми будемо здійснювати публічний тиск, документувати, оформляти всі процесуально, оскаржити бездіяльність правоохоронних органів», — заявив він.

Також він зазначив, що судді приймуть позитивні рішення за його заявами.

«Я абсолютно переконаний, що перші ж клопотання в суд по мірі запобіжного заходу Порошенку будуть задоволені. Але я б починав паралельно роботу і щодо арешту активів Порошенка і його команди. Ми готувалися до цього, провели консультації з юристами в Панамі, Британії, встановили прямі комунікації з ними. І будемо на волонтерських засадах допомагати українському суспільству позбутися від усіх ключових фігурантів, які керували нашою країною в останні 5 років», — каже Портнов.

Екс-чиновник часів Януковича також назвав імена з оточення Порошенко, яким першим передадуть «юридичний привіт».

«Ключові люди — це сам Порошенко, Філатов (заступник голови його адміністрації), Пашинський (голова комітету Верховної Ради з нацбезпеки), лідер фракції „Народного фронту“ Бурбак, лідер фракції БПП, ключові чиновники з оточення Порошенко, бізнес-чиновники. Прізвища відомі і вони на слуху — зараз ми задокументували понад 10 заяв про злочини, щоб подати їх через два-три дні», — заявив Портнов.

Схожі новини