Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія відмовилась від переговорів з «Нафтогазом» щодо транзиту газу

  • 20.05.2019, 19:44
  • 403

Російська сторона відмовилася проводити тристоронні переговори по транзиту газу через територію України в травні після обрання нового президента, як передбачалося раніше. При цьому РФ також не погодила й переговори на червень.

Як пише УНІАН, про це на своїй сторінці в Facebook написав виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко.

«Враховуючи, що російська сторона відмовилася проводити тристоронні переговори в травні, тобто вже після обрання нового президента України, на червень переговори теж не були узгоджені, то стає очевидним, що вони свідомо затягують цей процес. І тут спекуляції про вплив виборів президента або парламенту є лише виправданням», — написав він.

Вітренко припустив, що російська сторона чекає рішення Данії щодо обхідного трубопроводу «Північний потік-2», з якого буде зрозуміло, затримається його будівництво на півроку, або він запрацює з 1 січня 2020 року, як заплановано.

«Для нас, для України, так важливо мати можливість скористатися передбаченим у транзитному контракті правом на перегляд тарифу у 2018−2019 роках для отримання компенсації за прискорену амортизацію і знецінення української газотранспортної системи, як наслідок втрати транзиту з 2020 року. Відповідні позовні вимоги поки що визначені на рівні 11−14 мільярдів доларів США», — зазначив він.

Схожі новини