Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко назвав досягнення на посту Президента

  • 20.05.2019, 16:12
  • 583

Упродовж п'яти років керівництва державою команді президента Петра Порошенка вдалося досягти більше, ніж за чверть століття.

Про це Петро Порошенко заявив у інтерв'ю німецькій газеті Die Welt, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Я пишаюсь своїми 5 роками президентства. У цей час ми в Україні провели більше реформ, ніж за четверть століття до цього. І я цим пишаюсь, що захистив Україну від російської агресії. Звичайно, що реформи інколи є болючими, і як політична особа потрібно бути готовим персональну ціну за це платити», — зазначив Порошенко.

Він наголосив, що вдалося з нуля відбудувати українську армію, досягти незалежності Української православної церкви від Москви, забезпечити захист української мови та енергетичну незалежність.

Як зазначається, так само була реформована система правосуддя, банківська система та відбулися кардинальні зміни в сфері децентралізації.

«Децентралізація — великий успіх: 51 відсоток державних видатків тепер припадає на місцеві бюджети, раніше було тільки 30», — цитує Порошенка прес-служба.

Згідно з повідомленням, на початку каденції Петра Порошенка ВВП України скорочувався на 15% щороку. Наразі зафіксовано зростання у 3,4%. Інфляція становила 45%, у 2019 році вона становить усього лише 6%, повідомили в прес-службі.

Схожі новини