Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"А у вас є докази про скоєний Портновим злочин?" - Луценко про повернення заступника глави АП часів Януковича

  • 19.05.2019, 16:55
  • 696

Виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів нагадав генпрокурору, що Портнова навіть не допитали щодо його причетності до "законів 16 січня".

Генеральний прокурор Юрій Луценко спокійно відреагував на повернення до України колишнього заступника глави Адміністрації президента України Віктора Януковича Андрія Портнова, спитавши, чи у когось є докази про скоєний ним злочин.

Про це повідомляє УНІАН

Відповідним чином генпрокурор відповів у Facebook на пост виконавчого директора Українського інституту майбутнього Віктора Андрусіва.

«Юрій Луценко, я правильно розумію, що ви все ще на посаді Генерального прокурора? І саме за вашої бездіяльності сьогодні прилетів Портнов і пішов вільно гуляти?» — запитав Андрусів. «А у вас є докази про скоєний ним злочин?» — відповів Луценко. Після цього Андрусів нагадав генпрокурору, що Портнова навіть не допитали щодо його причетності до «законів 16 січня, які привели до ескалації і перших смертей» на Майдані.

«Юрій Луценко, я думаю, що є доказом, а що ні — встановлюєте ви і суд. Тому нормально було б щоб Портнова допитали навіть на основі наявної інформації щодо його причетності до законів 16 січня, які привели до ескалації і перших смертей. Загалом якщо б Портнов цілодобово ходив на допити — це принаймні свідчило б про вашу честь», — написав генпрокурору Андрусів.

Нагадаємо, у неділю, 19 травня, колишній заступник глави Адміністрації президента України Віктора Януковича Андрій Портнов повернувся в Україну.

Як повідомлялося, у березні 2018 року народний депутат від фракції «Народний фронт» Андрій Левус (у 2014 році обіймав посаду заступника голови Служби безпеки України) заявив, що СБУ почала провадження стосовно Портнова за статтею «державна зрада» після заяви громадської організації «Вільні люди» про «ймовірну причетність його до анексії Криму».

Депутат зазначив, що про ймовірну причетність Портнова до окупації Росією частини території України «свідчить запис телефонної розмови між радником президента Росії Глазьєвим і головою Верховної Ради АРК Володимиром Константиновим, яка була зафіксована української розвідкою 1 березня 2014 року». «Під час розмови Глазьєв повідомляє про необхідність ухвалення Верховною Радою АРК постанови, яку підготував Портнов — український юрист, екс-заступник глави Адміністрації президента», — написав депутат.

Портнов, у свою чергу, заявив, що подав до Шевченківського районного суду міста Києва позов на СБУ через інформацію про те, що йому інкримінують державну зраду. «Вимагаю визнати недостовірною і спростувати поширену про мене інформацію про нібито державну зраду», — написав Портнов на своїй сторінці у Facebook.

Схожі новини