Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко пропонує закріпити у Конституції право на автономію кримських татар

  • 18.05.2019, 19:15
  • 728

Президент Петро Порошенко заявив про бажання «завершити законодавче закріплення» права кримських татар на самовизначення у складі України.

Про це він сказав під час реквієму до 75-х роковин депортації, повідомляється на сайті глави держави.

«Має бути завершене законодавче закріплення невід’ємного права кримськотатарського народу як корінного народу України на самовизначення у складі незалежної української держави», — заявив Президент України Петро Порошенко .

«Із внесенням змін до Конституції України щодо визначення і закріплення права кримськотатарського народу на національно-територіальну автономію у складі української держави, я твердо переконаний, що ми лише посилимося в наших прагненнях по відновленню державного суверенітету України над Кримським півостровом. Будемо спиратися, в першу чергу на споконвічну єдність українського та кримськотатарського народів», — наголосив Петро Порошенко.

«Крим неодмінно має бути повернуто до України, а український суверенітет має бути відновлено на Кримському півострові. І у цьому я ні однієї хвилини не сумніваюся і не сумнівався. Це точно відбудеться», — підкреслив Петро Порошенко та подякував усім кримським татарам за мужність і єдність.

Схожі новини