Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Австрії через скандал з російськими грошима подав у відставку ще один топ-політик

  • 18.05.2019, 17:29
  • 643

У Австрії через скандал із отриманням російських коштів глава парламентської фракції "Австрійської партії свободи" Йоганн Гуденус подав у відставку та склав мандат

Про це повідомляє «Укрінформ».

Йоганн Гуденус склав мандат після оприлюднення у ЗМІ відео, на якому записано їхню з очільником «Австрійській партії свободи» (FPÖ) розмову з «племінницею російського олігарха» про фінансування партії в обмін на преференції.

Персональне роз’яснення Гуденуса розіслала журналістам прес-служба партії.

«Повідомляю, що я складу свої повноваження як голова фракції, а також свій мандат депутата Національної ради. Так само я відмовляюся від усіх функцій в FPÖ», — йдеться у повідомленні.

Гуденус, який навчався у московському університеті імені Ломоносова та є, на думку журналістів, одним з найбільш проросійських політиків FPÖ, також висловив глибокий жаль з приводу тих подій та за поведінку, яка розчарувала виборців.

Нагадаємо, 18 травня віце-канцлер Австрії Гайнц-Крістіан Штрахе подав заяву про відставку з посади заступника голови уряду країни.
Напередодні німецькі видання Süddeutsche Zeitung та Spiegel розповсюдили матеріали журналістського розслдування про те як Штрахе, ймовірно, обіцяв «заможній росіянці» отримання угод від австрійського уряду в обмін на фінансову підтримку на парламентських виборах 2017 року. Ними ж було розповсюджено відео дружньої зустрічі політика з росіянами, яка мала місце на іспанському курортному острові Ібіца.

Схожі новини