Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рівень безробіття в Польщі впав до рекордно низького рівня завдяки українцям

  • 18.05.2019, 18:07
  • 1 073

Число зареєстрованих в Польщі іноземців за останні п’ять років зросло в понад п’ять разів, що послабило напруженість на ринку праці в умовах рекордної нестачі працівників.

Про це повідомляє mind.ua з посиланням на Bloomberg.

Станом на кінець березня, дві третини з понад 600 000 іноземців, які сплачують внески в Службу соціального забезпечення, українці, що втричі більше ніж півсторіччя назад. Це число збільшувалось з кожним роком, попри занепокоєння, що українці після отримання безвізу надаватимуть перевагу роботі в інших європейських країнах.

«Деякі люди прогнозували, що на ринку праці буде більше проблем, включно з додатковим підвищенням заробітної платні, — заявив глава Ц Б Адам Глапінський. — Виявилось, що компаніям вдалось підвищити зайнятість, оскільки немає проблем ні з притоком місцевих працівників, працівників з України».

Рівень безробіття в Польщі знаходиться на рекордно низькому рівні у 3.8%, а економічне зростання коливається близько 5% з 2017 року.

За даними рекрутингового агентства Personnel Service, у зв’язку з тим, що після вступу в ЄС в 2004 році понад 2 млн поляків поїхали на роботу за кордон, в кожній п’ятій польській компанії працюють українці. Наразі в країні працює близько 1,5 млн українців з 38 млн.

Нагадаємо: згідно із статистикою із усіх українців, які працюють за кордоном, понад 90% працюють у Польщі і майже 70% серед опитаних українських заробітчан мають позитивний досвід роботи в Польщі.

Схожі новини