Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львівського активіста ОУН судили за кидання яєць у радянський меморіал

  • 18.05.2019, 13:27
  • 698

Відомого львівського активіста «Добровольчого руху ОУН» Антона Петрівського оштрафували на 68 грн за кидання яєць на меморіальну зірку із зображенням серпа з молотом та плювок в обличчя активістці «Українського вибору» Інні Іваночко.

Про це повідомляє Форпост.

Обидва інциденти сталися 9 травня на Пагорбі слави у Львові під час покладання квітів до меморіалу. Спершу близько 10:15 Антон Петрівський кинув два курячих яйця у пам'ятний знак у формі зірки, а згодом близько 12:40 під час урочистостей плюнув в обличчя Інні Іваночко. Тоді правоохоронці склали на 35-річного активіста адмінпротокол за дрібне хуліганство.

В оприлюдненому 14 травня рішенні Личаківського райсуду Львова вказано, що під час розгляду справи Антон Петрівський повністю підтвердив обставини злочину і пояснив, що в такий спосіб просто <em>"висловив свої погляди щодо пам`ятних знаків радянського режиму та осіб, які їх підтримують".

Суддя Володимир Мармаш не виявив у цій справі ніяких обставин, що могли б пом'якшити чи обтяжити вину, тому присудив Петрівському штраф у 68 грн (максимальній при цій статті — 119 грн). Окрім цього оштрафований активіст має відшкодувати 384 грн судових витрат.

Схожі новини