Передплата 2024 «Добра кухня»

У Каннах іноземні продюсери ознайомилися з українськими кінопроектами

  • 18.05.2019, 12:51
  • 682

Під час бізнес-ланчу “Meet Ukrainian Producers” (“Зустрічайте українських продюсерів”), який відбувся у рамках 72-го Каннського міжнародного кінофестивалю, зарубіжним продюсерам презентували шість українських кінопроектів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

Українська делегація на чолі з міністром культури Євгеном Нищуком представила, зокрема, наступні фільми, які зараз перебувають на різних стадіях виробництва:

кінопроект трагікомедії «Мої думки тихі» (режисер Антоніо Лукіч і продюсери Алла Бєлая та Дмитро Суханов);
проект спільного виробництва України та Великої Британії (режисер Адріан Бол і продюсери Алла Бєлая та Дмитро Суханов);
пригодницька історична драма «Довбуш» (режисер Олесь Санін, продюсер Максим Асадчий);
кінопроект «Червоний. Без лінії фронту» (режисер Заза Буадзе);
історична драма «Чорний ворон» (режисер Тарас Ткаченко).
Зазначається, що кожна кінострічка обговорювалася учасниками бізнес-ланчу. Іноземні продюсери, запрошені на захід, відзначили майстерність українських кінематографістів.

За словами міністра культури України Євгена Нищука, наша держава сьогодні приділяє належну увагу розвитку виробництва кіно. А різні заходи міжнародного рівня дозволяють познайомити професійну спільноту різних країн із сучасним обличчям української кіноіндустрії, а також поділитися з іноземними колегами своїми здобутками й налагодити корисні контакти.

Нагадаємо, міжнародний кінофестиваль стартував 14 травня і триватиме до 25 травня. У конкурсній програмі буде представлено два українських фільми: «Додому» та «Анна».

Схожі новини