Передплата 2024 «Добра кухня»

"Черговий акт абсурду": Росія ініціює засідання Радбезу ООН щодо "мовного закону"

  • 18.05.2019, 08:24
  • 550

Представники України назвали це спробою Росії перетворити ООН у вечірній шоу в стилі першого російського каналу пропаганди

Делегація Російської Федерації в ООН звернулася до голови Ради безпеки організації з проханням скликати засідання у зв'язку з прийняттям Верховною радою України «мовного закону».

Про це повідомляє 112 ua з посиланням на Facebook речника постійного представництва України при ООН Олега Ніколенко.

«Сьогодні стало відомо, що делегація Російської Федерації звернулася до голови Ради безпеки ООН з проханням скликати засідання у зв'язку з прийняттям Верховною радою України закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», — йдеться в повідомленні.

Він зазначив, що рішення про дату та час проведення засідання повинен схвалити голова.

«Коментувати по суті це абсурдне звернення, яке здивувало не тільки Україну, немає сенсу. Функціонування української мови в Україні жодним чином не загрожує міжнародному миру і безпеці, підтримання яких є завданням Радбезу ООН. Цей закон — наш внутрішній питання, який у Кремлі намагаються політизувати», — зазначив представник України.

Нагадаємо, 25 квітня Верховна Рада 278 голосами народних депутатів ухвалила закон про державну мову. За словами голови фракції БПП, «тексту законопроекту ніхто не бачив».

14 травня депутати відхилили чотири проекти постанов, які не дозволяли спікеру парламенту підписати документ і передати на підпис президенту. Тоді ж спікер парламенту Андрій Парубій підписав законопроект.

15 травня документ підписав глава держави Петро Порошенко.

Схожі новини