Передплата 2024 ВЗ

Заступник голови Адміністрації президента подав у відставку

  • 16.05.2019, 19:26
  • 759

Заступник голови адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, який займався зовнішньою політикою, подав у відставку.

Про це «Європейській правді» повідомило джерело в Адміністрації президента.

Наразі лише подано заяву, але співрозмовник висловив впевненість, що її задовольнить ще чинний глава держави.

«Ми відкриваємо простір для нової команди», — зазначив він.

Згодом Костянтин Єлісєєв, в ефірі телеканалу «Прямий» підтвердив цю інформацію.

«Сьогодні, коли була оголошена дата інавгурації, я подав президенту прохання про відставку. У такий спосіб я хочу, як кажуть, очистити простір для нової команди. Це нормальна європейська практика. Ви знаєте, я європеєць, багато років працював за кордоном — у Франції, у Нью-Йорку і в Бельгії 9 років. Я прихильник європейської демократичної традиції. Прийшла нова команда. Ми не тримаємося за крісла, не тримаємося за владу, ми її спокійно передаємо, підготували всі досьє. Я навіть готовий покласти на свій стіл пріоритети, над якими варто працювати для мого наступника, якого, на жаль, поки що не знаю. І я відходжу в сторону і готовий зі своєї сторони в міру моїх можливостей допомагати, радити і так далі. Але нехай заходить нова команда, нехай зробить краще, ніж це було. Ми тільки будемо аплодувати», — сказав він.

Костянтин Єлісєєв був призначений заступником голови АП в липні 2015 року і курирував зовнішньополітичний напрям. До цього він більше 5 років був послом України при ЄС.

Нагадаємо, 11 травня президент Петро Порошенко звільнив Олексія Філатова з посади заступника глави адміністрації президента, який є одним з ідеологів судової реформи. Він був призначений в АП в липні 2014 року і курирував правове забезпечення виконання конституційних функцій президента України в галузі судоустрою, розробку і впровадження судової реформи та представництво президента в судах.

Схожі новини