Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Нова реальність" - оптичне символічне медитативне мистецтво

Львівський палац мистецтв запрошує на виставку "Нова реальність", присвячену пам’яті художника Василя Химочки (28.12.1950 – 14.06.2016), де експонуватимуться твори, написані митцем в кінці 1990-х на початку 2000-х років.

Ця виставка творів є спробою синтезу, діяння та споглядання через живопис. Автор милується явищами, що, часом, виходять за межі експерименту в мистецтві. Він досліджує шлях світла у просторі, намагається створити метафоричний образ світобудови. Він ступає за світлом, не руйнуючи площини полотна в межах стриманої геометричної конструкції діє свято; утверджуючи чистоту, зберігає ціле, доводить свій твір до медитативного звучання.

Живопис талановитого українського художника Василя Химочки пізнаваний серед інших робіт. По суті, він належить до людей структури. У полотнах таких творців, як він — вища концентрація смислів. Більша глибина. Тут діє ніби додаткова матриця.

І якщо говорити про світи Василя Химочки, а кожна картина його є окремим світом і водночас — фрагментом універсуму, то маємо визнати: він випереджав свій час. Пульсуючі енергії в кожній роботі об’єднані одним стійким ритмом: так дихає Всесвіт. Художник показує його багатовимірним. Унікальна живописна манера мистця затягує глядача у складні лабіринти знаково-символічних образів.

Майстер творить і словом. Його думки, філософські сентенції — потужні й оригінальні. Вони вторять його полотнам, посилаючи імпульс оновлення, загадки, таїни буття. А на загал і потужний життєстверджуючий заряд катарсису — фундаментальної засади, що дарує справжнє мистецтво.

Відкриття виставки: 22 травня 2019 року.
Адреса: Львів, вул. Коперника, 17.
Виставка працює: вт-нд 11.00 — 17.30. Пн — вихідний.
Контактний телефон: 050 370 5408

Квитки можна придбати у касі Палацу мистецтв

Схожі новини