Передплата 2024 ВЗ

Трамп раптово оголосив режим надзвичайного стану у США: що відбувається

  • 16.05.2019, 09:50
  • 663

Президент США Дональд Трамп оголосив надзвичайний стан у країні, щоб захистити комп'ютерні мережі від "іноземних супротивників".

Він підписав розпорядження, яке фактично забороняє американським компаніям використовувати іноземні телекомунікації, які, як вважається, становлять загрозу національній безпеці, передає «Обозреватель» із посиланням на ВВС.

Згідно із заявою Білого дому, наказ Трампа спрямований на «захист Америки від іноземних ворогів, які все активніше створюють й експлуатують уразливості в інфраструктурі та послуги інформаційно-комунікаційних технологій».

У розпорядженні не вказана жодна компанія, але, як вважають, введення режиму НС націлене на Huawei. Китайський технологічний гігант заявив, що обмеження його бізнесу в США тільки зашкодить американським споживачам і компаніям.

Декілька країн на чолі зі США в останні місяці висловлювали заклопотаність тим, що продукти Huawei можуть бути використані Китаєм для спостереження.

Журналісти кажуть, що ці кроки можуть погіршити напруженість у відносинах між США і Китаєм, яка вже посилилася на цьому тижні через підвищення тарифів у торговельній війні.

Схожі новини