Передплата 2024 ВЗ

Поліцію переозброять: автомати Калашникова замінять німецькими пістолетами-кулеметами

  • 15.05.2019, 19:13
  • 801

Національна поліція України змінює зброю на превентивну – таку, що дозволить зупинити правопорушника і зберегти йому життя.

Про це повідомляє УП із посиланням на Нацполіцію.

«Всі наряди поліції, які безпосередньо залучаються до заходів із забезпечення публічної безпеки та правопорядку, будуть оснащенні пістолетами-кулеметами „МР-5“ (зброя, розроблена у Німеччині — УП)», — кажуть правоохоронці.

До сьогодні вони несли службу з бойовим автоматом моделі Калашникова.

«Автомат Калашникова — це зброя, яка потрібна солдату в армії. Він призначений для того аби знищувати злочинця. Новий вид зброї має превентивний характер. Поліцейський, який використовує зброю як крайній захід, повинен зупинити правопорушника, дати йому право на життя, а потім притягнути його до кримінальної відповідальності», — сказав голова Нацполіції Сергія Князєв.

Зазначається, що зміна поліцейської зброї на превентивну — це наступний етап реформування системи і крок до європейських стандартів.

Князєв наголосив, що пістолети-кулемети «МР-5» використовує поліція більшості країн, зокрема, у Німеччині, Австрії, Великій Британії, Франції, Італії, а також у Сполучених Штатах Америки.

«Найближчим часом всі наряди Нацполіції, які несуть службу на вулицях, в аеропортах, на вокзалах — будуть забезпечені новою зброєю — пістолетом-кулеметом «МР-5», — зазначив очільник Нацполіції.

Директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко пояснив відмінність нової зброї.

Нові пістолети-кулемети також є бойовими, однак менш летальними. Зокрема, у них застосовуютья пістолетні патрони, які виробляються на Вінничині, куля є менш рикошетною, що зменшує ризик влучання в ціль не від прямого пострілу, а від рикошету.

Крім того, за словами Шевченка, нова зброя з кінця 2018 року використовується спецпідрозділом «Дозор» Державної прикордонної служби.