Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Світовий рейтинг міст економічної ефективності: Львів та Київ потрапили до топ-10

  • 15.05.2019, 18:49
  • 564

Київ і Львів, за версією спеціалізованого видання Financial Times - FDI Magazine - в рейтингу міст з високою економічною ефективністю Smart Locations of the Future 2019/20, посіли п'яте і восьме місце відповідно.

Як повідомляє «Кореспондент», про це повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова на своїй сторінці у Facebook.

«Київ на п'ятому, Львів на восьмому місці в ТОП-10 міст світу рейтингу FDI Smart Locations of the Future 2019/2020», — написала вона.

За даними прес-служби Київської міськради, рейтинг враховує такі показники, як вартість квадратного метра щорічної оренди офісних приміщень класу «А», розмір середньої заробітної плати кваліфікованого робітника, вартість номера в центрі міста за одну ніч у готелях категорії 4* і 5*, загальна ставка податку на прибуток, сукупна вартість створення підприємства, реєстрації права власності та підключення промислового підприємства до електромереж.

Перше місце в рейтингу зайняло місто Скоп'є (Македонія). На кілька позицій Київ також випередили Софія (Болгарія), Каунас (Литва) і Гданськ (Польща).

Раніше Київ увійшов до ТОП-35 найбільших стартап-міст. Столиця України зайняла 34 місце серед понад 1000 міст світу в рейтингу.

А Львів назвали найкращим українським містом за якістю життя. Рейтинг враховує вісім критеріїв, серед яких, зокрема, індекс купівельної спроможності, вартість нерухомості щодо доходів населення, індекс безпеки, клімат.

Схожі новини