Передплата 2024 «Добра кухня»

Втручання в американські вибори здійснювалося з території України, — Луценко

  • 14.05.2019, 19:28
  • 515

Втручання у вибори президента Сполучених Штатів Америки здійснювалося з території України, але посадовцями і громадянами США.

Про це на брифінгу заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає УНІАН. За його словами, американські ЗМІ пишуть, що українці втручалися у виборчий процес у США у 2016 році. «Я би це заперечив. Моя точка зору — втручання в американські вибори було з території України, але посадовими особами і громадянами США, які займали ту чи іншу посаду на території України», — сказав генпрокурор. Він зауважив, що громадяни Сполучених Штатів, які намагалися впливати на хід президентської виборчої кампанії, залучали до своєї діяльності громадян України.

«Так, це правда, що вони залучали до своєї кампанії з дискредитації одного з кандидатів у президенти наших громадян, які були фаворитами Посольства США. Але оцінку цим діям мають давати правоохоронці США», — наголосив Луценко.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю виданню The Hill заявив, що НАБУ і безпосередньо директор НАБУ Артем Ситник нібито впливали на хід президентських виборів в США у 2016 році. За словами Луценка, ГПУ розпочала розслідування щодо начебто «злиття» фінансових звітів, які стосуються діяльності тодішнього глави виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта під час президентської кампанії 2016 року з метою нібито вплинути на вибори на користь іншого кандидата у президенти Гіларі Клінтон.

У НАБУ спростували ці закиди і наголосили, що жодних доказів протиправної діяльності Манафорта детективи НАБУ не збирали та не передавали, оскільки це поза компетенцією Бюро. 10 травня Ситника викликали на допит до ГПУ як підозрюваного у кримінальному провадженні за фактом можливого перевищення ним службових повноважень щодо ймовірного втручання у хід виборів президента США у 2016 році.

Схожі новини